BluePink BluePink
XHost
Servere virtuale de la 20 eur / luna. Servere dedicate de la 100 eur / luna - servicii de administrare si monitorizare incluse. Colocare servere si echipamente de la 75 eur / luna. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.


Noutati 
METODA DE OBTINERE

CUPRINDE urmatoarele faze de fabricatie:

I. Selectarea materiilor prime necesare: reprezinta prima faza de fabricatie si consta in alegerea materiilor prime necesare prepararii berii si anume:orz,porumb,grau,hamei,brizura de orez,apa.


II.Prepararea maltului reprezinta cea de a doua faza de fabricatie cuprinzand etapele urmatoare: inmuierea orzului.germinarea orzului,uscarea maltului.
Rezultatele prepararii maltului se apreciaza prin pierderile de malt realizate pe intreg procesul de fabricare si ele variaza intre 22-25%.
III .Fierberea reprezinta a treia faza de fabricatie a berii si presupune realizarea mai multor etape ce determina anumite modificari si anume:

1.Macinarea maltului .Proportiile in care componentele macinisului participa la formarea extractului sunt urmatoarele: faina -35%,gris fin-30%,gris mare-20%,coji-15%.Prin macinarea maltului se urmaresc doua cerinte de baza:coji pe cat posibil de intregi si faina foarte fina.

2.Plamadirea -zaharificarea(brasajul) prin decoptie se executa in trei variante:
-procedeul cu trei plamezi.
-procedeul cu doua plamezi
-procedeul cu o plamada.

3.Filtrarea mustului separarea substantelor solubile care in timpul brasajului au fost aduse in solutie.Aceasta se face in cazane de filtre.

4.Fierberea mustului cu hamei:factorii care influenteaza acest proces sunt durata fierberii,calitatea hameiului,cantitatea de hamei adaugata,momentul in care se adauga hamei,ph-ul mustului fiert cu hamei,presiunea aburului si temperatura la fierbere.
IV.Fermentarea repezinta a patra faza importanta de productie a berii.Aceasta faza
presupune doua tipuri de fermentare si anume:fermentarea primara si fermentarea secundara.
Fermentarea primara a mustului conduce la transformare zaharidelor in alcool etilic si
bioxid de carbon.
Fermentarea secundara se apreciaza prin continutul in bioxid de carbon,scaderea extractului ,
gradul de depunere al drojdiei si a gradului de limpezire a berii.

V.Tratarea berii fermentate reprezinta a cincea faza de fabricatie si se face in scopul asigurarii limpezirii,preintampinarii tulburarii coloidale si eventuala eliminare a vreunui gust neplacut.

VI.Filtrarea berii este urmatoarea faza de fabricatie si are ca scop de a indeparta o serie de
substante aflate in suspensie.
Pentru filtrarea berii se intrebuinteaza filtre cu masa filtranta,filtre cu placi filtrante.
Filtrarea este influentata de caracteristicile berii ,instalatia si metoda de filtrare folosita
si de presiunea in diferite etape de filtrare si ceilalti factori care conditioneaza filtrarea.

Ultima faza de fabricatie o reprezinta Imbutelierea.
Spalarea sticlelor este importanta mai ales pentru sticlele refolosite .Umplerea sticlelor ,
capsularea,etichetarea si depozitarea reprezinta operatiile finale in fabricarea berii.Pasteurizarea
berii reprezinta un procedeu larg raspandit pe plan mondial.
Aceasta are scopul sa impiedice tulburarea microbiologica si sa prelungeasca conservabilittea
produsului.Rezultatele pasteurizarii se apreciaza prin examenul microbiologic inainte si dupa
pasteurizare.
www.bere-alutus.ro
Bere ALUTUS Rm.Valcea